Sæsonleasing

Sæsonleasing – eller aktive/passive perioder – er for dig, der drømmer om en særlig bil for en kortere periode.

Ved sæsonleasing har du mulighed for at skifte mellem to eller flere biler afhængigt af sæsonen. Du har kun plader på en bil af gangen, og du betaler naturligvis kun registreringsafgift for den aktive bil.

Det kan også være, du ”bare” vil have den åbne sommervogn i sommermånederne, og gå og kigge på den i garagen om vinteren. Så betaler du kun registreringsafgift de måneder, du kører i bilen, og du slipper desuden for en del af udgifterne til forsikring, værditab etc.

I 2018 ændrede SKAT regelsættet for sæsonleasing,  således at aftalen nu består af to kontrakter: Én kontrakt til aktivperioden, der indeholder afskrivning, afgift osv. Og en anden kontrakt til passivperioden, der – som udgangspunkt – ikke indeholder afskrivning men er en forrentning af bilens værdi indtil næste aktivperiode.

Beskatning

Beskatningsgrundlaget ved leasing er typisk lavere end ved køb af bilen. Og det bliver løbende nedskrevet, når kontrakten forlænges. Det betyder, at du som bruger opnår store skattefordele sammenlignet med, hvis du køber bilen.

Ligesom du kun betaler registreringsafgift af den aktive bil, bliver du også kun beskattet af den aktive bil. 

Flexto rådgiver gerne i reglerne om beskatning af fri bil.

Hvordan kommer du igang?

Overvejer du sæsonleasing, så kontakt os og fortæl os om dine ønsker til din kommende bil – mærke, modul, motor, udstyr, farve osv. 

Så undersøger vi markedet og finder nogle forslag til biler, der opfylder dine krav. Dem sender vi dig tilbud på. Når vi i fællesskab har fundet frem til din drømmebil, køber vi bilen og sørger for alt vedrørende køb, import, syn, klargøring og indregistrering af bilen. Det eneste, du skal gøre, er at nyde din drømmebil.

Det kan også være, du allerede selv har fundet drømmebilen via mobile.de. Så send os et link, og vi udarbejder et tilbud på flexleasing af bilen. 

 

Kontakt Flexto

Har du spørgsmål til sæsonleasing? Så tøv ikke med at kontakte os.

Sæsonleasing

Sæsonleasing - hvad skal du være opmærksom på?

Sæsonleasing er en form for flexleasing, der retter sig mod dig, der gerne vil skifte bil afhængigt af sæsonen. 

Vi udarbejder en kontrakt for de aktive måneder og en anden for de passive måneder. 

Sommerbil?

Typisk vælger man sæsonleasing, fordi man ønsker en ekstra bil for en kortere periode. Det kan eks. være en  cabriolet eller sportsbil til sommerhalvåret. 

Du kan naturligvis også tegne to sæsonleasingaftaler, så du både har en bil til både sommer og en til vinter. 

Aktive / Passive måneder

I de måneder, hvor du kører i bilen, betaler du registreringsafgift, mens bilen er uden afgift i de passive måneder. Er der tale om en firmabil, bliver også kun beskattet af fri bil i de aktive måneder. Der kan derfor være store besparelser at hente ved sæsonleasing frem for eks. en 12 måneders aftale. 

Du vælger selv aktive og passive måneder. Der er således også mulighed for en fordeling på eksempelvis 8 aktive og 4 passive måneder afhængigt af dine behov og ønsker. 

Vælg selv aktive måneder

Selvom bilen står stille i passiv/stilstandsperioderne, skal den være forsikret. I Flexto samarbejder vi med Købstædernes Forsikring. I stilstandsperioderne er din forsikringspræmie 50% af den almindelige præmie.  

Foruden forsikringen bliver også du opkrævet en månedlig stilstandsydelse. 

Slutteligt skal du være opmærksom på, at der også under stilstand vil være et værditab på bilen. Dette er naturligvis regnet ind i det samlede tilbud. 

Eksempel på Sæsonleasingtilbud

Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriolet PDK
december 2011, 53.000 km. 
6 md. privatleasing

Førstegangsydelse: kr. 120.000 + moms
Mdl. Ydelse kr. 5.500 + moms
Restværdi kr. 420.000 + afgift og moms

Stilstandsydelse for de 6 passive måneder: kr. 2.450 + moms. 

Porsche 911 cab sæsonleasing - flexleasing

Vil du vide mere?

Flextos FAQ giver dig svar på de fleste leasingrelaterede spørgsmål

Andre leasing-former

BMW blaa 3 serie

Splitleasing er for dig, der gerne vil slippe for at blive beskattet af din firmabil. Til gengæld betaler du selv den andel af de samlede omkostninger, der svarer til din andel af kørslen.

Flexleasing (erhverv eller privat) er for dig, der gerne vil lease en luksusbil med meget udstyr til fornuftige penge. 

Hop ind!

Flextos nyhedsbrev indeholder fede biler, gode tilbud og masser af tips og leasingtricks.

Skriv dig op nu.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik

Vi bruger cookies til at indsamle anonyme data om vores besøgende for at optimere hjemmesiden. Ved fortsat at anvende siden accepterer du vores cookie- privatlivspolitik.