Flexleasing

Flexleasing af luksusbiler hos Flexto

Ved flexleasing skal der kun betales forholdsmæssig registreringsafgift. Det betyder, at afgiften betales i rater for den periode, du benytter bilen. Denne løsning giver dig mulighed for at få mere bil for pengene.

FORDELE VED FLEXLEASING

Når man vælger at flexlease en bil til privat eller erhverv, får man en lang række fordele set i forhold til almindelige, kontante bilkøb.

Fordelene ved flexleasing er bl.a., at du ingen kilometerbegrænsning har på bilen. Samtidig har du mulighed for at køre i en eksklusiv bil, uden du binder store summer i bilen på en gang. Derudover betaler man kun en brøkdel af bilens registreringsafgift i rater i leasingperioden, hvilket gør flexleasing særdeles attraktivt.

HVAD ER FLEXLEASING & HVORDAN VIRKER DET?

Ved flexleasing betaler vi din registreringsafgift af rater hen over den periode, du benytter bilen. Er bilen f.eks. over 36 måneder gammel, betaler vi kun 0,5% registreringsafgift om måneden. Det er 6% om året. Det vil sige, at du sparer en masse penge i forhold til at købe bilen kontant, hvor du betaler 150% registreringsafgift. Flexto leaser gode, brugte kvalitetsbiler. Vi importerer dem fra udlandet, hvor vi har mulighed for at købe bilerne uden moms og afgift.

Bilerne er typisk tre år gamle, så du opnår en lavere registreringsafgift. Denne bliver nemlig justeret efter bilens alder fra første indregistrering:

 • Er bilen 0-3 måneder betales 2% registreringsafgift pr. måned.
 • Er bilen 3-36 måneder betales 1% registreringsafgift pr. måned.
 • Er bilen over 36 måneder betales 0,5% registreringsafgift pr. måned.


Vores leasingbiler bliver nøje udvalgt ud fra dine ønsker og behov. Når drømmebilen er fundet, udarbejder vi et tilbud på flexleasing, som består af en førstegangsydelse, en månedlig ydelse og en restværdi.

Leasingperioden er typisk 12 til 36 måneder, men det er også muligt at lease i kortere. F.eks. kan du lease en sommerbil, der kun er på plader i sommermånederne – dette kaldes sæsonleasing.

Ved flexleasing er det Flexto, der ejer bilen, og dig som kunde der står som bruger. Når kontraktperioden er slut, er det i udgangspunktet dig selv, der indestår for restværdien, samt for at afsætte bilen. Mange vælger dog at lade os hjælpe med afsætningen, og der er generel god efterspørgsel ved gensalg.

Kort sagt er flexleasing lig med eksklusive kvalitetsbiler med højt udstyrsniveau til en attraktiv leasingydelse, der er til at betale.

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

MANGE VÆLGER FLEXLEASING TIL ERHVERVSLEASING AF BIL​

Flexleasing bliver især benyttet til erhvervsleasing, da der er en række fordele forbundet herved. Det er attraktivt for mange virksomheder ikke at skulle betale hele beløbet up front, men i stedet kun betale afgiften i den periode, som bilen leases i. Hos Flexto er der ligeledes stor fleksibilitet, da vi giver mulighed for at komme ud af kontrakterne før tid, hvis eksempelvis en medarbejder stopper midt i en leasingperiode.

For brugeren (medarbejderen) indebærer flexleasing muligheden for en sjovere bil med større motor og mere udstyr for nogenlunde samme beskatning som en ny bil. Derudover er udvalget langt større end ved traditionel erhvervsleasing, hvor der typisk kun er et begrænset antal mærker og modeller at vælge imellem.

Hos Flexto er alle omkostninger – såsom administrationsomkostninger, indregistrering, toldsyn, hjemtagelse og klargøring – inkluderet i leasingydelsen. Du vil altså ikke opleve at modtage ekstra, uforudsete regninger.

BESKATNING VED FLEXLEASING​

Når du flexleaser, er dit beskatningsgrundlag baseret på en beregning af handelsprisen. Denne beregning foretager Flexto. Vi genberegner denne handelspris for hver ny kontrakt, ligesom vi genberegner registreringsafgiften. Er handelsprisen faldet, så nedsættes dit beskatningsgrundlag også.

Ved erhvervsleasing af en fabriksny bil er beskatningen derimod statisk de første tre år. Med flexleasing har du altså mulighed for at køre i en premium-bil med mere udstyr og større motor for nogenlunde samme beskatning som en fabriksny og langt kedeligere bil set som et gennemsnit over de tre år.

Vi rådgiver gerne i reglerne om beskatning af fri bil. Du kan her læse meget mere om beskatning ved flexleasing.

Det er desuden også muligt helt at blive undtaget for firmabilsbeskatningen med Splitleasing.

HVORDAN KOMMER DU IGANG?​

Fortæl os hvilken bil, du er interesseret i. Det gælder både mærke, model, farve og udstyr. Så undersøger vi markedet og finder nogle forslag, der opfylder dine krav.
Herefter sender vi et tilbud og gennemgår detaljer og muligheder med dig. Hvis der er behov for det, tilretter vi selvfølgelig gerne tilbuddet.

Har du allerede fundet drømmebilen via eksempelvis mobile.de, kan du også sende os et link, og så udarbejder vi et tilbud på flexleasing af bilen.

Når vi er blevet enige om tilbuddet, indkøber vi den aftalte bil. Flexto står for alt vedrørende køb, hjemtagelse, syn, klargøring og indregistrering af bilen. Det eneste, du skal gøre, er at nyde din drømmebil.

KONTAKT FLEXTO​

Overvejer du flexleasing? Så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar ved tasterne og telefonerne.

Sådan læser du et flexleasing-tilbud

Et flexleasingtilbud består typisk af 3 dele – førstegangsydelsen, den månedlige ydelse samt en restværdi. Alle tre har betydning for dine samlede udgifter. Når du sammenligner leasingtilbud er det desuden væsentligt at have for øje, hvad tilbuddene indeholder og ikke indeholder.

Bliv klogere nedenfor.

Førstegangsydelsen

Førstegangsydelsen er et éngangsbeløb, du betaler når leasingkontrakten bliver indgået.  

Typisk svarer førstegangsydelsen til ca. 30% af bilens handelsværdi uden afgift og moms. 

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse betaler du i hele leasingperioden. 

Sammen med førstegangsydelsen skal denne dække alle udgifter på bilen. Det vil sige afskrivning, afgift, finansiering mv.   

Restværdi

Restværdien er bilens anslåede værdi ved kontraktudløb. Denne beregner Flexto. Som leasingtager hæfter du for bilens restværdi. 

Det er derfor afgørende, at denne er beregnet så præcist som muligt ved kontraktens indgåelse.

For at kunne beregne restværdien vil vi især spørge ind til dit forventede antal kørte kilometer. 

Hvad er inkluderet?

Hos Flexto er følgende udgifter altid regnet ind i tilbuddet:

 • Administrationsomkostninger
 • Syn
 • Indregistrering
 • Hjemtagelse
 • Klargøring

Hvad er ikke inkluderet?

Som flexleasingkunde skal du selv afholde udgifter til:

 • Service og reparationer
 • Forsikring
 • Grøn ejerafgift
 • Brændstof 

Du har dog mulighed for at tilkøbe en service- og reparationsaftale samt forsikring gennem Flextos samarbejdspartnere.

Vil du vide mere?

Flextos FAQ giver dig svar på de fleste leasingrelaterede spørgsmål

Fordele ved flexleasing

Når du køber en bil på fuld afgift, skal du lægge det fulde beløb på én gang.

Ved flexleasing skal du i stedet lægge en førstegangsydelse, som vil være langt lavere end købsprisen på fuld afgift for den samme bil.

I Danmark er registreringsafgiften den suverænt største udgift ved at have en bil. Køber du bilen på traditionel vis, betaler du hele registreringsafgiften på én gang.

Når du flexleaser, bliver registreringsafgiften derimod betalt løbende og kun for den periode, hvor du faktisk har nummerplader på bilen. Er bilen 36 måneder eller mere, betaler du 0,5% registreringsafgift pr. måned. Det giver 6% registreringsafgift for et år mod de 150% ved kontant køb.

Det er bl.a. derfor, flexleasing er fordelagtigt, hvis du ønsker en dyr bil, og du skifter bil forholdsvist ofte.

Når din flexleasing-aftale udløber, og du skal af med bilen, står den igen uden afgift. Dette giver mulighed for at sælge den på det internationale marked med langt flere potentielle købere end i Danmark. På den måde får du bedre afsætningsmuligheder og dermed sandsynligvis en bedre salgspris. Som bruger hæfter du for bilens restværdi, så du har en stor interesse i, at bilen bliver solgt til den bedst mulige pris.

Fra politisk hånd bliver registreringsaften af og til justeret. Over de seneste år er registreringsafgiften blevet nedsat to gange. Hvis du har købt og ejet en bil i denne periode, har bilen derfor tabt værdi som følge af afgiftsnedsættelserne.

Når vi taler premiumbiler og specialmodeller, vil værditabet typisk være højere, hvis den er købt på fuld afgift, frem for hvis den er flexleaset. Det skyldes ganske enkelt, at der er færre købere til en dyr bil på fuld afgift, end der vil være til den samme bil uden afgift.

Flexleasing er ikke for alle

Flexleasing henvender sig til personer, som ønsker en premiumbil med en stor motor, meget udstyr etc. Eller til dig som leder efter en specialmodel f.eks. en sportsvogn, cabriolet, 4×4 eller lignende.

Kigger du derimod efter en bil til mindre end kr. 250.000 på fuld afgift, og påtænker du at beholde den i en længere periode, er der ingen fordel ved at flexlease. Her kan det højst sandsynligt bedre betale sig for dig at låne til bilen i din bank.

Groft sagt: Jo dyrere bil, des større besparelse ved flexleasing.

Tommelfinger-regler

Hvornår skal du flexlease? 

Du skifter bil ofte. Det vil sige minimum hvert 3.-4. år.

Du leder efter en premiumbil: stor motor, meget udstyr etc.

Du ønsker en speciel bil: cabriolet, 4×4, sportsvogn el.lign.

Du har ikke noget imod, at bilen har et par år (gerne 3) på bagen.

Hvornår skal du ikke flexlease? 

Du beholder bilen i 5-6 år eller mere.

Du leder efter en standardbil.

Du vil gerne have en ny eller næsten ny bil.

Skal du flexlease eller købe?

Er flexleasing en god ide? Svaret vil altid skulle bero på en konkret beregning på en konkret bil. Vi hjælper hellere end gerne med at regne på din næste bil. Og selvom vi lever af at flexlease biler, skal vi nok give dig et ærligt svar, hvis flexleasing ikke er den rigtige løsning for dig.

Tøv ikke med at kontakte os.

Seneste nyt fra bloggen...