Splitleasing med Flexto

Privatleasing af nyere, brugte luksusbiler

Leasing af biler til private er blevet mere og mere populært. Dette skyldes ikke kun den økonomiske sikkerhed, der følger med privatleasing, men også at man har mulighed for at komme til at køre i en bil i luksusklassen, uden at det kræver en stor, økonomisk kapacitet.

Hos Flexto har vi et stort netværk i hele Europa, der giver os mulighed for at hente lige nøjagtigt den model hjem, du ønsker. Find din drømmebil på mobile.de eller se vores nuværende eksempler på leasingbiler her.

Hvad er privatleasing?

Når du vælger at anskaffe dig en nyere brugt bil via privatleasing (også kaldet privat flexleasing), betyder det, at du ikke køber bilen men i stedet har brugsretten til den i en aftalt periode. Det er leasingselskabet, der har ejerskabet over bilen.  

Typisk leases biler til private i perioder af 12, 24 eller 36 måneder ad gangen, og vi sammensætter altid din kontrakt efter dine ønsker og kørselsbehov, uanset om du vælger at lease en komfortabel familiebil eller en bil i luksusklassen.

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Fordele og ulemper ved privatleasing

Generelt er privatleasing en attraktiv måde at finansiere biler på. Privatleasing indebærer, at bilens registreringsafgift betales á små, månedlige rater, og kun for den periode, bilen leases i. Ved køb derimod skal den fulde registreringsafgift betales med det samme. Heri ligger den største fordel ved privatleasing. 

Den periodevise betaling af registreringsafgiften vil typisk give en fornuftig besparelse, især hvis vi taler biler i premium-segmentet, dvs. til en markedsværdi på fuld afgift fra ca. 400.000 kr. og op. Er du tilmed tilbøjelig til at skifte din bil ofte, er besparelsen ved privatleasing typisk blot endnu større.  

Der er altså overvejende fordele ved privatleasing. De væsentligste er opridset herunder:

  • Lavere registreringsafgift grundet periodevis betaling
  • Mulighed for hyppig udskiftning af din bil
  • Lav udbetaling (førstegangsydelse), som betales ved kontraktens indgåelse, og som typisk er lavere end udbetalingen vil være ved køb af samme bil på fuld afgift. 
  • Fast, månedlig ydelse giver bedre økonomisk sikkerhed.
  • Fri kilometer – dog indestår du som udgangspunkt selv for bilens restværdi
  • Som noget unikt hos Flexto giver vi desuden 6 måneders teknisk garantiforsikring med i prisen på de fleste modeller.

For nogle vil køb på fuld afgift dog fortsat være den bedste løsning. Det gælder bl.a. hvis du kigger på en bil i de lavere prisklasser og påtænker at beholde den i mange år. Nogle har det også bare bedst med at eje deres bil. 

Som noget særligt giver Flexto, i modsætning til andre leasingselskaber, dig mulighed for at komme ud af din kontrakt før tid, hvis der pludselig sker ændringer i dine behov, livssituation eller økonomi. 

Privatleasing vs. billån

Vi bliver ofte stillet spørgsmålet, om det bedst kan betale sig at købe eller privatlease en nyere, brugt bil. Svaret er dog ikke så ligetil, da det afhænger af forskellige forhold – særligt de økonomiske.

Privatleasing er som udgangspunkt en god løsning for dig, der kigger efter en bil i luksus-, premium- og sportssegmenterne, og som har behov for eller ønsker at skifte bil med få års mellemrum. Ligeledes giver privatleasing en bedre økonomisk sikkerhed, da den største udgift – afskrivningen – er kendt på forhånd. Risikoen for et stort, uventet værditab er altså betydeligt lavere ved leasing sammenlignet med køb.  

Køber du en bil på fuld afgift, er det typisk nødvendigt at optage et banklån. Dette tager gerne 5-8 år at betale ud alt efter måden, din finansieringsaftale sammensættes på. Med privatleasing skal du lægge en udbetaling ved kontraktens indgåelse, og herfra betaler du en månedlig ydelse, som afspejler den månedlige afgiftsbetaling. Med andre ord binder du mindre kapital i bilen, da den fulde afgift ikke bindes i bilen fra dag 1. Som tommelfingerregel er fordelene og besparelsen ved leasing større, jo dyrere bilen er. 

Dog kan køb være en bedre løsning end privatleasing for dig, som kigger efter en bil til mindre end 350-400.000 kr. på fuld og afgift, og som ønsker at beholde samme bil i en længere årrække. 

Priser og restværdi ved privatleasing

Billeasing til private fungerer således, at du betaler en førstegangsydelse, der fastsættes ud fra markedsværdien på den valgte bil. Herefter betales en fast leasingydelse hver måned i hele leasingperioden. 

Medmindre andet er aftalt, afholder du som leasingtager selv omkostninger til service og vedligeholdelse af bilen i leasingperioden, ligesom du selv står for udgifterne til forsikring, grøn afgift, dæk, brændstof mv. Som kunde hos Flexto har du dog mulighed for at tegne en attraktiv forsikring gennem vores samarbejdspartner, ligesom vi inkluderer 6 måneders teknisk garantiforsikring i leasingprisen på de fleste modeller. 

Ved privatleasing hos os leaser du bilen med fri kilometer. Det vil sige, at du ikke risikerer at få en ekstraregning ved kontraktens udløb for overskredet kilometertal. Dog skal du være opmærksom på, at du i udgangspunktet selv indestår for bilens restværdi, og denne afhænger især af, hvor mange kilometer bilen har kørt.

Kører du eksempelvis 50.000 km om året, vil værditabet være større og restværdien dermed være lavere, end hvis du kun kører 25.000 km om året. Du kan læse mere om, hvordan restværdien beregnes her.

Kontakt os for et tilbud på leasing af privatbil

Overvejer du privatleasing af din næste bil, eller ønsker du at høre mere om mulighederne for flexleasing af privatbiler? Så tøv ikke med at kontakte os – vi sidder klar ved både telefonen og på tasterne til at hjælpe dig.

Vil du vide mere?

Flextos FAQ giver dig svar på de fleste leasingrelaterede spørgsmål

Seneste nyt fra bloggen...

leasing

Leasing kræver kompetencer

Det seneste års tid har budt på flere møgsager i leasingbranchen. Sager med (også store) leasingselskaber, der tilsyneladende engagerer sig i lyssky aktiviteter, har rod

Læs mere »