Splitleasing med Flexto

Splitleasing

Splitleasing er din mulighed for at slippe helt for beskatning af bilen. Med splitleasing deler medarbejder og arbejdsgiver leasingkontrakten og alle omkostninger på bilen.

Ved splitleasing afholder Flexto alle omkostninger på bilen. Hver måned udsender vi så fakturaer til både medarbejder og arbejdsgiver i forhold til de faktiske kørte kilometer. Det vil sige, at har du en måned kørt 1000 km. erhverv og 500 km. privat., så bliver udgifterne på bilen fordelt med to tredjedele til virksomheden og én tredjedel til dig.

For at holde styr på antal kørte kilometer privat og erhverv monterer vi en gps-enhed i bilen, og der skal noteres formål med alle erhvervsmæssige ture. På denne måde kommer medarbejder og arbejdsgiver til at betale nøjagtig samme pris pr. kørte kilometer.

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

BESKATNING VED SPLITLEASING

Der er fordele for begge parter. Medarbejderen slipper for at blive beskattet af bilen men betaler blot den private andel af omkostningerne. Arbejdsgiveren betaler kun den erhvervsmæssige andel af omkostningerne på bilen.

Ordningen er dog mest fordelagtig, hvis den erhvervsmæssige kørsel udgør 70 % eller mere, og bilens danske markedspris er mere end kr. 500.000.

HVORDAN KOMMER DU IGANG MED SPLITLEASING?

Kontakt os og fortæl os om dine ønsker og krav til drømmebilen.

Ved du præcist, hvilket mærke, model, udstyr mv. du ønsker dig, afsøger vi vores netværk og finder bilen. Har du blot nogle overordnede ønsker, fremsender vi gerne nogle forskellige forslag.

Når vi i fællesskab har fundet den rette bil, udarbejder vi et splitleasingtilbud.

Det kan også være, at du på forhånd har fundet din drømmebil – eksempelvis via mobile.de. Send os et link til bilen, og vi udarbejder et splitleasingtilbud på den specifikke bil.

Vi indkøber bilen og står for alt det praktiske såsom import, syn, klargøring og indregistrering.

KONTAKT FLEXTO ANG. SPLITLEASING

Vi sidder klar ved tasterne og telefonerne. 

hvad er op og ned ved splitleasing?

Splitleasing er en form for flexleasing, hvor alle udgifter  – faste som variable – afholdes af leasingselskabet. For hver måned bliver henholdsvist virksomheden og privatpersonen herefter faktureret i forhold til det faktiske antal kørte kilometer. 

GPS-tracker

Alle køreture bliver automatisk registreret vha. en gps-tracker, der installeres i bilen. 

 

Kørebog

GPS-trackeren taler sammen med en elektronisk kørebog, der gør det let for dig som bruger at indberette dine køreture og afgive, om den pågældende køretur er kørt i privat- eller erhversregi. 

Brændstofkort

FLEXTO udleverer brændstofkort, så udgifter til tankning automatisk går ind i fordelingsregnskabet.  

Fordelingsregnskab

Alle udgifter indgår i et fordelingsregnskab. Virksomhed og bruger bliver faktureret efter det faktiske antal kørte kilometer.   

Beskatning af fri bil ved splitleasing

For at undgå fribilsbeskatning skal følgende som minimum være overholdt:

1) Udfyldt kørebog med angivelse af formål for  alle erhvervsmæssige ture. Det er brugerens ansvar, at kørselsregnskabet kan godkendes af SKAT.

2) Alle omkostninger til bilens drift skal stiles til FLEXTO Splitleasing ApS. De vil blive medtaget i den pågældende måneds opgørelse. 

3) Eventuelle udlæg kan fremsendes til FLEXTO Splitleasing med angivelse af betaler (erhverv eller privat).

4) Bøder for hastighedsoverskridelser og parkering bliver fremsendt direkte til bruger og kan ikke medtages i fordelingsregnskabet.

5) Eventuelle broafgifter og færgebilletter betales 100 % af den part, som rejsen vedrører (betales med eget eller firma kreditkort). Der opkræves kr. 50 for håndtering af broafgifter og lignende over brændstofkort pr. trækning.

For at blive klogere på kravene fra SKAT kan du læse en række spørgsmål og svar vedr. splitleasing her.

Vi gør opmærksom på, at muligheden for at blive fritaget for firmabilsbeskatning ved splitleasing er en undtagelse fra hovedreglen om firmabilsbeskatning. Det vil sige, at lever man ikke op til forudsætningerne for undtagelsen, overgår man automatisk til hovedreglen og bliver altså pålagt at skulle betale firmabilsbeskatning. 

Eksempel på splitleasingtilbud

Mercedes-Benz C63s AMG
Kørselsfordeling: 
20 % privat, 80 % erhverv

Mercedes_C63_sort_splitleasing

Omkostninger privat

Udbetaling: kr. 27.500
Md. ydelse: kr. 1.838

Alle beløb inkl. moms

Omkostninger erhverv

Udbetaling: kr. 88.000
Md. ydelse: kr. 5.880

Alle beløb ekskl. moms

Vil du vide mere?

Flextos FAQ giver dig svar på de fleste leasingrelaterede spørgsmål

Seneste nyt fra bloggen...