BMW hybridbil

Leasing af hybridbiler

En hybridbil er udstyret med både en elmotor og en forbrændingsmotor. Det giver længere rækkevidde og lettere eller kortere ladetider end elbilerne. Samtidig giver det en markant brændstofbesparelse sammenlignet med en benzin- eller dieselbil. Man kan sige, at hybridteknologien samler det bedste fra henholdsvis el-bilen og de almindelige benzin- og dieselbiler. 

Flere og flere virksomheder stiller som krav, at medarbejderne kører i biler, der matcher virksomhedens grønne profil. Derfor er erhvervsleasing af en hybridbil værd at overveje for mange, der har firmabil. 

Har du ikke firmabil, kan privatleasing af en hybridbil være værd at overveje – enten fordi du som privatperson vægter den grønne profil, eller fordi du ønsker nogle af de fordele, der er ved en hybridbil.

Overvejer du leasing af en hybridbil?

Flextos anbefaling til dig, der overvejer at lease en hybridbil – enten til privat brug eller erhverv – er, at du får regnet på din kommende bil. Som det ser ud nu, forsvinder det bundfradrag, der ellers har gjort el- og hybridbilerne mere økonomisk attraktive med udgangen af 2020. For nogle vil det dog fortsat godt kunne svare sig at lease en hybridbil.  

Kontakt os på tlf. 96 36 52 25 eller info@flexto.dk for at høre nærmere.

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil er en bil, som har to forskellige kilder, der skaber fremdrift. Med en hybridbil får du det bedste fra to verdener; nemlig både en forbrændingsmotor, som du kender den fra din benzin- eller dieselbil og en elmotor. 

Forbrændingsmotoren sikrer lang rækkevidde, mens elmotoren bidrager til at reducere dit brændstofforbrug. I nogle modeller kører forbrændingsmotoren på benzin og i andre på diesel.

Registreringsafgift på hybridbiler

Hvad er afgiften på hybridbiler? I modsætning til elbilerne er der fuld registreringsafgift på hybridbilerne. Dog er der et bundfradrag, der medfører, at hybridbiler til en værdi under 400.000 kr. reelt er afgiftsfritagne. 

Ordningen står til at udløbe med udgangen af 2020, men ind til da er pluginhybrid-bilen altså relativt billigere end en benzin- eller dieselbil.

Beskatning af hybridbiler

Reglerne for beskatning af firmabil er nøjagtigt de samme på en hybridbil som en almindelig benzin- eller dieselbil. Din firmabilsbeskatning udregnes efter bilens markedspris. Er bilen mindre end 4 måneder gælder nyvognsprisen. 

Dog er der på hybridbiler indført et særligt fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kroner om året eller 3333 kr. / måned. Du bliver altså beskattet af 3333 kr./md. mindre ved valg af en hybridbil. Dette særlige fradrag (som i øvrigt også gælder for elbiler) står dog til at udløbe med udgangen af 2020. 

Om du vil opnå en besparelse på beskatningen af din hybridbil sammenlignet med en fossilbil, vil altid skulle bero på konkrete beregninger. 

Kontakt os for at nærmere information.  

Typer af hybridbiler

Plug-in Hybrid Electrics Vehicle (PHEV)

Den i dag nok mest udbredte hybridteknologi. Batteriet er markant kraftigere end på HEV’erne, og det er dermed muligt at køre længere distancer på ren el – typisk omkring 50 km afhængigt af model. 

Når batteriet er tomt, sørger forbrændingsmotoren for at generere energi til opladning af batteriet. Derudover opsamler bilen energi under udkobling og opbremsning til opladning af batteriet. 

I modsætning til MHEV/HEV’erne kan PHEV’erne samtidigt oplades eksternt via en ladestander eller direkte fra stikkontakten via et ladekabel (“mormorkabel”) – deraf navnet plugin-in-hybrid. 

 

Hybrid Electrics Vehicle (HEV) 

Denne type af hybridbil kan køre på ren el og får derefter hjælp af forbrændingsmotoren. I modsætning til plugin-typen kan batteriet ikke oplades eksternt. Opladning sker via forbrændingsmotoren samt ved opsamling af energi under udkobling og opbremsning. Dermed opnår du en brændstofbesparelse. 

 

Mild Hybrid Electrics Vehicle (MHEV) 

En ”mild hybridbil” har små batterier og kan kun køre helt korte distancer eller slet ikke på ren el. Elmotoren assisterer forbrændingsmotoren ved belastning, hvor brændstofforbruget ellers ville være højt, bl.a. ved acceleration. Herved opnår du et lavere brændstofforbrug. Bilen kan ikke oplades eksternt, og de små batterier medfører, at den egner sig bedst til korte ture, bykørsel med mange start/stop mv.

Fordele og ulemper ved hybridbiler

Få dit overblik her

Fordele ved hybridbiler

Ulemper ved hybridbiler

Har du spørgsmål til valg af din næste hybridbil?

Vores leasingrådgivere sidder klar til at hjælpe dig. 

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Kim<br> Sørensen

Kim
Sørensen

Leasingrådgiver

Michael Johansen

Michael Johansen

Salgsdirektør

Muligheder for opladning en hybridbil (plug in)

Er din hybridbil af plug in-typen skal du have dine lademuligheder med i overvejelserne. 

Nogle af de spørgsmål du skal tage stilling til, når du vælger ladeløsning og abonnement, er

Opladning af hybridbil med E.ON eller Clever

I Danmark er der overordnet 2 leverandører af ladeløsninger til hybridbiler, nemlig EON og Clever.

Begge leverandører tilbyder: 

Læs mere om opladning af hybridbil med E.ON.

Læs mere om opladning af hybridbil med Clever.

ladestander hybridbil

Seneste nyt fra bloggen