leasing af elbil

Leasing af Elbil

Med en elbil kører du lydløst og grønt. Elbiler er udelukkende udstyret med en elmotor og et tilhørende batteri. Opladning af din elbil foregår via de opstillede standere omkring i byer, på rastepladser, tankstationer mv., ligesom du har mulighed for at få installeret en ladestander til elbilen derhjemme.

På de billige elbiler, hvor der ikke er meget registreringsafgift, er der ikke noget at hente økonomisk ved at lease bilen frem for at købe den. Drømmer du derimod om en elbil i den dyre ende – f.eks. til en værdi på 800.000 kr. – kan det være vanskeligt at finde finansieringen i banken, da lånebeløbet er højt, og du typisk skal lægge 20% i udbetaling. Her vil leasing gøre bilen mere tilgængelig, da du ikke skal finansiere det fulde beløb og ikke betale en lige så høj udbetaling. 

Om det samlet kan betale sig at lease (eller for den sags skyld købe) en elbil afhænger helt af bilen, dine ønsker og behov mv. Privatleasing af elbilen er typisk ikke interessant rent økonomisk på nuværende tidspunkt, men der kan være andre fordele ved leasing såsom lavere kapitalbinding og højere fleksibilitet. 

Flexleasing af elbil er altså mest interessant på de dyre modeller, ligesom det er mest attraktivt som firmabil, da dit beskatningsgrundlag vil blive genberegnet for hver ny kontrakt, hvorimod du betaler fuld beskatning i hele bilens levetid ved køb. Derudover er kapitalbindingen lavere og fleksibilitet højere ved leasing af elbilen frem for køb – både når vi taler erhverv og privat. 

 

Afgift ved Leasing af Elbil

Registreringsafgiften på elbiler er lavere end på andre biler. 

Med den nye aftale Grøn omstilling af vejtransporten låses registreringsafgiften på nul-emissionsbiler (elbiler) fast på 40% frem til og med 2025, hvorfra den så stiger med 8 % årligt til den rammer 80% i 2030. 

Derudover får elbilerne et klækkeligt bundfradrag på 170.000 kr. oven i det generelle bundfradrag for alle biler på 21.7000 kr. Den nye aftaler indfører desuden et nyt CO2-tillæg til registreringsafgiften, men da elbilerne ikke udleder CO2 lokalt, er de i praksis undtaget for dette tillæg.     

Sammenlignet med brændstofbiler er elbilerne altså pålagt betydeligt mindre registreringsafgift. Til gengæld er de typisk dyrere i anskaffelse. 

Bliv klogere på de nye regler for beregning af registreringsafgift, firmabilsbeskatning mv.  

 

 

Se vores udvalg af elbiler herunder

Har du spørgsmål til valg af din næste elbil?

Vores leasingrådgivere sidder klar til at hjælpe dig. 

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Kim<br> Sørensen

Kim
Sørensen

Leasingrådgiver

Michael Johansen

Michael Johansen

Salgsdirektør

Fordele og ulemper ved en elbil

Få dit overblik her

Fordele ved en elbil

Ulemper ved en elbil

Muligheder for opladning af elbil

Din elbil skal naturligvis lades op. Men løsningerne er mange, og behovene er meget individuelle. 

Nogle af de spørgsmål du skal have med i overvejelserne, når du vælger ladeløsning, er:

Opladning af elbil med E.ON eller Clever

I Danmark er der overordnet 2 leverandører af ladeløsninger til elbiler, nemlig EON og Clever.

Begge leverandører tilbyder: 

Læs mere om opladning af elbil med E.ON.

Læs mere om opladning af elbil med Clever.

Opladning af elbil
Opladning af Tesla

Opladning af Tesla

Tesla har sit eget netværk af ladestandere samt mulighed for opsætning af ladeboks i hjemmet eller på arbejdspladsen. 

Teslas ladenetværk kan kun benyttes af Tesla-biler. Omvendt kan Teslaerne godt lade på ladestandere fra andre producenter. 

Læs mere om opladning af din Tesla

Seneste nyt fra bloggen