leasing af elbil

Leasing af Elbil

Med en elbil kører du lydløst og grønt. Elbiler er udelukkende udstyret med en elmotor og et tilhørende batteri. Opladning af din elbil foregår via de opstillede standere omkring i byer, på rastepladser, tankstationer mv., ligesom du har mulighed for at få installeret en ladestander til elbilen derhjemme.

På de billige elbiler, hvor du ikke skal betale registreringsafgift, er der ikke noget at hente økonomisk ved at lease bilen frem for at købe den. Drømmer du om en elbil i den dyre ende – f.eks. til en værdi på 800.000 kr. – kan det være vanskeligt at finde finansieringen i banken, da lånebeløbet er højt, og du typisk skal lægge 20% i udbetaling. Her vil leasing gøre bilen mere tilgængelig, da du ikke skal finansiere det fulde beløb og ikke betale en lige så høj udbetaling. 

Om det samlet kan betale sig at lease (eller for den sags skyld købe) en elbil afhænger af, hvordan registreringsafgiften bliver sammensat fremadrettet.  Privatleasing af elbilen er typisk ikke interessant rent økonomisk på nuværende tid, men der kan være andre fordele som lavere kapitalbinding og højere fleksibilitet. 

Flexleasing af elbil er altså mest interessant på de dyre modeller, ligesom det er mest attraktivt som firmabil, da dit beskatningsgrundlag vil blive genberegnet år for år, hvorimod du betaler fuld beskatning i hele bilens levetid ved køb. Derudover er kapitalbindingen lavere og fleksibilitet højere ved leasing af elbilen frem for køb – både når vi taler erhverv og privat. 

 

Afgift ved Leasing af Elbil

Registreringsafgiften på elbiler er lavere end på andre biler. 

På de billige elbiler (op til 400.000 kr.) er der til og med 2020 ingen registreringsafgift. På biler til en værdi over 400.000 kr. betaler du 20 % registreringsafgift. 

Fra 1/1 2021 sker der – som det ser ud nu – en gradvis stigning af registeringsafgiften på elbilerne, så den rammer 100% i 2023. Du kan derfor med fordel overveje at anskaffe dig din elbil inden 2021.   

 

 

Se vores udvalg af elbiler herunder

Bemærk at vi som udgangspunkt annoncerer elbilerne på 60 mdr. Dette hænger sammen med den usikre fremtid for registreringsafgiften på elbiler. 

Frem til udgangen af 2020 skal du ikke betale registreringsafgift på el-biler, der koster 400.000 kr. eller mindre, mens elbiler herover er pålagt en registreringsafgift på 20%. Over de næste år vil denne registreringsafgift gradvist stige til 100%. 

Tegner du en leasingaftale på kun på f.eks. 12 måneder, vil du kun opnå den lave afgift i disse 12 måneder. På efterfølgende kontrakter vil afgiften blive beregnet ud fra de på det tidspunkt gældende regler. Ved at lave en aftale på 60 måneder er du altså sikret kun at betale den lave afgift i hele kontraktens løbetid.

Har du spørgsmål til valg af din næste elbil?

Vores leasingrådgivere sidder klar til at hjælpe dig. 

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Kim<br> Sørensen

Kim
Sørensen

Leasingrådgiver

Michael Johansen

Michael Johansen

Salgsdirektør

Fordele og ulemper ved en elbil

Få dit overblik her

Fordele ved en elbil

Ulemper ved en elbil

Muligheder for opladning af elbil

Din elbil skal naturligvis lades op. Men løsningerne er mange, og behovene er meget individuelle. 

Nogle af de spørgsmål du skal have med i overvejelserne, når du vælger ladeløsning, er:

Opladning af elbil med E.ON eller Clever

I Danmark er der overordnet 2 leverandører af ladeløsninger til elbiler, nemlig EON og Clever.

Begge leverandører tilbyder: 

Læs mere om opladning af elbil med E.ON.

Læs mere om opladning af elbil med Clever.

Opladning af elbil
Opladning af Tesla

Opladning af Tesla

Tesla har sit eget netværk af ladestandere samt mulighed for opsætning af ladeboks i hjemmet eller på arbejdspladsen. 

Teslas ladenetværk kan kun benyttes af Tesla-biler. Omvendt kan Teslaerne godt lade på ladestandere fra andre producenter. 

Læs mere om opladning af din Tesla

Seneste nyt fra bloggen