korttidsleasing

Korttidsleasing af din sommer- eller vinterbil

Korttidsleasing – også kaldet sæsonleasing eller aktive/passive perioder – er for dig, der drømmer om en særlig bil for en kortere periode.

Korttidsleasing er i virkeligheden det samme som flexleasing – bare for en kortere periode. En af de største fordele ved flexleasing er, at du betaler registreringsafgiften á månedlige rater og kun for de måneder, hvor du har nummerplader på bilen. Denne ordning er derfor særdeles attraktiv, hvis du gerne vil have en bil, som du kun skal køre i noget af året.

Med sæsonleasing betaler du kun registreringsafgift for den eller de biler, der er aktive – altså har nummerplader på. Hvis du alligevel kun kører i en bil noget af året, er der altså en stor besparelse at hente, sammenlignet med hvis du skulle have nummerplader på bilen hele året. Er der tale om en firmabil, bliver du ligeledes kun beskattet af bilen i de aktive måneder. 

KORTTIDSLEASING ERHVERV

Med korttidsleasing slipper du altså for at betale registreringsafgift og en del andre udgifter på din bil for hele året, hvis du kun kører i bilen i eksempelvis 6 måneder. 

Der er forskellige muligheder for korttidsleasing. Ønsker du eksempelvis at have en ekstra bil i seks måneder ud over din sædvanlige bil? Det kan være en cabriolet eller sportsvogn til sommerhalvåret eller firhjulstrækker til vinterhalvåret. Så tegner du blot en leasingaftale på bilen for de seks måneder, hvorefter bilen skal sælges eller leases igen. 

Det kan også være du ønsker at køre i bilen i de 6 måneder og så have bilen stående i garagen de resterende 6 måneder, så du kan gå og kigge på den og glæde dig til, at det igen bliver sæson til at køre i den. Så tegner du to leasingkontrakter – én til de aktive måneder, hvor du har nummerplader på og kører og i den, og en anden kontrakt til de passive måneder, hvor bilen står hos dig uden nummerplader på. I de passive måneder vil dine udgifter være markant lavere, end hvis du havde nummerplader på og skulle betale registreringsafgift. Du vil blive opkrævet en stilstandsydelse, men det vil fortsat være billigere end at have nummerplader på bilen. 

Ved korttidsleasing vælger du helt selv de passive og aktive måneder og betaler således kun registreringsafgift for de aktive måneder. Det giver altså f.eks. mulighed for korttidsleasing i kun 3 måneder, 8 måneder eller i princippet helt ned til en enkelt måned – det bestemmer du.

Hvorfor korttidsleasing?

Ved korttidsleasing af bil til erhverv vil Flexto beregne dit beskatningsgrundlag ligesom ved almindelig flexleasing. Ligesom du kun betaler registreringsafgift for de aktive måneder, bliver du også kun beskattet af fri bil i de aktive måneder. 

Beskatningsgrundlaget ved korttidsleasing af firmabil er typisk lavere end ved køb af bilen. Det bliver desuden løbende nedskrevet, hvis du forlænger kontrakten. Det betyder, at du som bruger opnår store skattefordele sammenlignet med, hvis du køber bilen.

Overvejer du korttidsleasing af din næste cabriolet eller anden sæsonbil? Eller har du spørgsmål til beskatning og korttidsleasing? Flexto rådgiver gerne i reglerne om beskatning af fri bil.

Kim Sørensen

Kim Sørensen

Leasingrådgiver

Mange muligheder

Er du på udkig efter billig korttidsleasing af premiumbiler? Hvad enten du overvejer korttidsleasing privat eller korttidsleasing erhverv, så er der mange muligheder gennem Flexto. Vi har altid et bredt udvalg af spændende biler her på hjemmesiden: 

Korttidsleasing Audi

Korttidsleasing BMW

Korttidsleasing Mercedes

Kortidsleasing Volvo

Korttidsleasing VW 

Korttidsleasing Porsche 

Kan du ikke finde din drømmebil til korttidsleasing på hjemmesiden, så kan vi med stor sandsynlighed finde den i eksempelvis Tyskland. 

Kontakt os straks, og vi hjælper dig med at finde bilen. 

Vi tilbyder korttidsleasing med forsikring gennem vores samarbejdspartner på lige vilkår med almindelig flexleasing.

Korttidsleasing af din egen bil

Har du en bil stående uden afgift, og vil du gerne lease den for en kortere eller længere periode? Så kontakt os og forhør dig om mulighederne for at sælge bilen til os med henblik på at lease den tilbage. 

Korttidsleasing med fri kilometer

Mange spørger, om vi tilbyder fri kilometer i forbindelse med korttidsleasing af bil. Svaret afhænger af, om du selv indestår for restværdien (hvilket langt de fleste gør), eller om du ønsker, at vi skal indestå for restværdien.

Din leasingbil taber – ligesom alle andre biler – værdi afhængigt af antal kørte kilometer.

I en kontrakt, hvor du hæfter for restværdien, vil vi altid spørge dig til dit kørselsbehov, og dette kørselsbehov resulterer i en forventet restværdi. Kører du mere end det opgivne, vil bilen tabe mere værdi. Differencen mellem vores estimerede restværdi og bilens faktiske værdi, kommer du til at betale.

I modsætning til mange andre leasingselskaber vil du dog ikke blive opkrævet ekstra for overkørte kilometer, da du allerede har betalt for dette én gang i kraft af, at bilen har tabt mere i værdi.

I en kontrakt, hvor vi hæfter for restværdien, aftaler vi et årligt kilometertal. Kører du over det, vil du blive opkrævet en kilometertakst for overkørte kilometer. 

Har du spørgsmål til korttidsleasing eller sæsonleasing? Så tøv ikke med at kontakte os.

Hvordan kommer du i gang?

Flexto tilbyder korttidsleasing til bilglade kunder i hele landet. Overvejer du korttidsleasing, er det letteste at kontakte os og fortælle os om dine bildrømme og ønsker til din næste bil – mærke, model, motor, udstyr, farve osv. 

Når vi kender dine ønsker, afsøger vi markedet og sender dig nogle forslag, som vi kan udarbejde tilbud på, hvis du er interesseret.

Når vi i fællesskab har fundet frem til din drømmebil, køber vi bilen og sørger for alt vedrørende køb, import, syn, klargøring og indregistrering af bilen. Det eneste, du skal gøre, er at nyde din drømmebil.

Det kan også være, du allerede selv har fundet drømmebilen via eksempelvis mobile.de. Så send os et link, og vi udarbejder et tilbud på flexleasing af bilen. 

korttidsleasing - kort fortalt

Korttidsleasing er i virkeligheden bare flexleasing for en kort periode. Det henvender sig til dig, der gerne vil skifte bil afhængigt af sæsonen eller have en ekstra bil for en kort periode.

ÅBEN VOGN OM SOMMEREN OG 4X4 OM VINTEREN?

Mange vil gerne have en lækker og sjov bil – f.eks. en cabriolet – til sommermånederne. Det kan også være, at du godt kunne tænke dig en firehjulstrækker om vinteren. Eller måske planlægger du en rundrejse i Europa med familien og skal bruge en minivan eller lignende for nogle måneder. Der er mange scenarier, hvor man kan have behov for korttidsleasing.

Ønsker du at skifte bil afhængigt af sæsonen kan du tegne to leasingaftaler, så du har en bil til både sommer og en til vinter. 

Aktive / Passive måneder

I de aktive måneder – altså hvor bilen har nummerplader på, og du skal køre i den – betaler du registreringsafgift på bilen. Ønsker du at have bilen stående i de perioder, hvor du ikke skal køre i den, udarbejder vi en kontrakt for de passive måneder. Når bilen er passiv, skal der ikke betales registreringsafgift. Er der tale om en firmabil, bliver du også kun beskattet af fri bil i de aktive måneder.

På biler, der kun skal køre noget af året, er der altså store besparelser at hente ved korttidsleasing frem for en kontrakt på et helt år.

Vælg selv aktive måneder

Du vælger helt selv hvor mange måneder, kontrakten skal løbe over. Du vælger også helt selv, hvilke måneder, der skal være henholdsvis aktive og passive (såfremt du ønsker passive måneder).  

Selvom bilen står stille i de passive måneder, skal den være forsikret. Vi samarbejder med Købstædernes Forsikring, hvor din forsikringspræmie i de passive måneder er 50% af den almindelige præmie.  

Foruden forsikringen bliver også du opkrævet en månedlig stilstandsydelse. 

Slutteligt skal du være opmærksom på, at der også under stilstand vil være et værditab på bilen. Dette er naturligvis regnet ind i det samlede tilbud. 

Der vil altså være udgifter på bilen i passiv-perioderne også, men det er fortsat betydeligt billigere at have bilen på stilstand frem for at betale registreringsafgift for hele året.

Eksempel på Korttidsleasing

Porsche 911 Carrera 4 GTS Cabriolet PDK
december 2011, 53.000 km. 
6 md. privatleasing

Førstegangsydelse: kr. 120.000 + moms
Mdl. Ydelse kr. 5.500 + moms
Restværdi kr. 420.000 + afgift og moms

Stilstandsydelse for de 6 passive måneder: kr. 2.450 + moms. 

Porsche 911 cab sæsonleasing - flexleasing

Vil du vide mere?

Flextos FAQ giver dig svar på de fleste leasingrelaterede spørgsmål

Seneste nyt fra bloggen...

Hop ind!

Flextos nyhedsbrev indeholder fede biler, gode tilbud og masser af tips og leasingtricks. 

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. 

Skriv dig op nu.