Flexto FAQ

FAQ til Flexto flexleasing

  • Hvad er egentlig op og ned på flexleasing?
  • Hvorfor er to tilbud ikke ens?
  • Hvem har ansvaret for bilen i leasingperioden?
  • Hvad sker der med bilen, når kontrakten udløber?

Sidder du med lignende spørgsmål? Og tror du ikke på, at man kan køre i en Porsche 911 Turbo for 3.995 måneden? Eller at der findes biler, der ikke taber værdi? Så brug 5 minutter på at læse Flextos FAQ igennem.

Det kan være vanskeligt at gennemskue de forskellige annoncer, der florerer, samt opsætningen af de forskellige kontrakter. Derfor er det en god ide at lade Flexto gennemgå kontrakter, før man skriver under på dem. Vi vil kunne gennemskue dem og forklare dig, hvad der er op og ned.

Har du fortsat spørgsmål, så kontakt vores salgsafdeling. Der sidder erfarne og kompetente medarbejdere, der gerne hjælper dig. 

FAQ

Spørgsmål til Flexleasing?

FAQ

Her får du svarene på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, vi får om flexleasing, herunder erhvervs-, privat., sæson- og splitleasing. 

Køber du en bil på traditionel vis, betaler du hele registreringsafgiften på én gang. Dette udgør langt størstedelen af bilens pris hos forhandleren.

Ved flexleasing derimod vil bilen køre på det, der hedder forholdsmæssig registreringsafgift. Det er en ordning, der betyder, at der kun skal betales afgift for den periode, du kører i bilen. Efter endt leasingperiode er bilen igen uden afgift.

Flexleasingaftalen kan naturligvis forlænges, og der kan betales mere afgift, så man kan køre endnu en periode.

Erhvervsleasing betyder, at din arbejdsplads betaler alle udgifter på bilen. I forbindelse hermed vil der være en række omkostninger, der er fradragsberettigede, ligesom Flexto vil oplyse en moms-sats, der kan fradrages. 

Kører du også i bilen privat, bliver du til gengæld beskattet af fri bil ud fra det beskatningsgrundlag, der er på bilen. 

Hos Flexto har vi mange års erfaring i at rådgive kunderne i valg af leasingform ud fra brugerens og virksomhedens ønsker og behov. 

Der er stor forskel på, hvordan leasingaftaler skal sættes sammen alt efter virksomhedsform. Vi anbebefaler, at du kontakter os, så vi bedst kan hjælpe dig.

Privatleasing er en form for langtidsleje. I stedet for at bruge din opsparing eller låne pengene i banken privatleaser du bilen. Du betaler en førstegangsydelse til leasingselskabet og derefter en månedlig leasingydelse. Du kan vælge at tilkøbe forsikring, vejhjælp mv. gennem Flextos samarbejdsaftaler. 

Ved udløb af leasingaftalen hæfter du for restværdien. Dvs. at vi skal kunne sælge bilen for det beløb, den er nedskrevet til. Du har derfor en stor interesse i, at bilen afleveres i velholdt stand, service overholdt etc.

Splitleasing er for dig, der har mulighed for firmabil og gerne vil slippe for at betale beskatning. Ved splitleasing opretter vi en leasingaftale til virksomheden, samt en leasingaftale til dig som bruger. 

Flexto afholder alle udgifter på bilen og fordeler så regningen til henholdsvis virksomhed og bruger efter det faktiske antal kørte kilometer. Det vil sige, at kører du 25% af kilometerne privat, så skal du også betale 25% af ALLE omkostningerne på leasingaftalen. 

Der vil blive monteret en tracker i bilen, så det bliver lettere at lave den kørebog, der ligger til grund for fordelingen. Splitleasing er attraktivt for dig, der ikke har så stort et behov for privatkørsel i bilen.

Sæsonleasing er attraktivt, hvis du gerne vil have en bil for en kortere periode – typisk en ekstra bil til  sommerhalvåret. Det kan også være, du ønsker at kunne skifte mellem to biler, så du eksempelvis har en cabriolet til sommer og en 4×4 til vinter.

Ved sæsonleasing betaler du kun registreringsafgift for de perioder, hvor bilen har nummerplader på. Ønsker du en sommerbil i seks måneder, betaler du således kun registreringsafgift i de seks måneder. I de resterende seks måneder af året er bilen passiv. Det vil sige, at nummerpladerne bliver taget af bilen, og du skal ikke betale registreringsafgift.

I de passive perioder skal der tegnes en stilstandsforsikring, så bilen er dækket, hvis der skulle ske noget. Stilstandsforsikring koster gennem Flextos samarbejdspartner 50% af fuldtidsforskringen.   

Stilstandsfinansiering betyder, at Flexto tilbyder at finansiere bilen under stilstand – altså mens bilen er uden plader – mod en forrentning. 

Det behøver du ikke. Vi har ca. 80 biler på Flexto.dk som vi har fundet og beregnet. 

Finder du ikke nøjagtig den bil, du drømmer om, her på siden, kan du også bare kontakte os og fortælle om dine bildrømme. Så afsøger vi markedet og finder bilen for dig.

Slutteligt kan du også selv afsøge bilmarkedet – f.eks. på mobile.de eller andre søgesider, og så sende et link på bilen til os. Herefter fremsender vi et leasingtilbud på bilen. 

Hos Flexto er leasingtilbuddet altid inkl. hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, indregistrering, klargøring mv., så du ikke modtager uforudsete ekstraregninger. 

Biler på forholdsmæssig registreringsafgift har også den fordel, at der kun afskrives på bilens nettopris – dvs. prisen ex. moms og afgift.

På den måde får du en mindre afskrivning pr. år, end hvis du har købt bilen på traditionel vis. Dog er det vigtigt, at bilen afskrives i henhold til markedet, herunder brugen af bilen, hvor mange kilometer den skal køre, hvor længe etc. 

Der er rigtig mange, der brænder fingrene ved at vælge et leasingfirma, der ikke afskriver nok på bilen. Dvs. at bilen ikke kan indbringe restværdien, når den skal sælges efter endt leasingperiode. Og regningen lander hos dig som leasingtager. 

Flexto gør meget ud af beregne en realistisk restværdi på bilen, så du ikke står med en kedelig ekstraregning, når din leasingkontrakt udløber. 

Du vil opleve, at du på to rimeligt ens biler kan finde både dyre og billige annoncer.

Du skal huske at sammenligne enslydende vilkår. 

Er eksempelvis hjemtagelsesomkostninger, toldsyn, indregistrering, klargøring mv. inkluderet i tilbuddet, eller bliver det opkrævet ved siden af? 

Du skal også sikre dig, at du sammenligner sammenlignelige biler. 

Selv små forskelle i årgang, kilometerstand, motor, udstyr mm. kan have betydning for bilens værdi. Det skal der tages hensyn til, når du sammenligner.  

En anden årsag til prisforskel på ens biler er, at annoncøren har valgt at annoncere bilen uden afskrivning. Det vil sige, at den vil blive solgt med et stort tab efter endt leasing. Da du selv indestår for bilens restværdi, kommer du til at dække dette tab. 

Flexto annoncerer altid biler inklusiv en passende afskrivning. Vi afskriver typisk 15-20% om året ved normal kørsel. Kører du mere end 20.000 km. årligt, bør der afskrives mere.

Vil du vide mere om sammenligning af leasingtilbud og -biler, anbefaler vi, at du downloader og læser vores leasingguide.  

Du skal betale grøn ejerafgift samt forsikring og vejhjælp. Forsikring og vejhjælp kan du vælge at tegne gennem vores samarbejdspartner Købstædernes Forsikring.

Desuden skal du ved flexleasing altid selv afholde udgifter til service og reparationer. 

Når kontrakten udløber, skal du selv sørge for at afsætte bilen. Du kan købe den selv, eller du kan finde en køber. Hvis du ikke kan finde en køber, hjælper vi med afsætning af bilen. Du kan naturligvis også vælge at genlease bilen på en ny kontrakt. 

Læs mere om dine muligheder ved kontraktudløb i blogindlægget “Hvad er mine muligheder, når leasingaftalen udløber?” 

Du må gerne ryge i bilen, men vær opmærksom på, at det påvirker bilens værdi negativt, og du indestår selv for bilens restværdi

Vi anbefaler derfor, at du ikke ryger i bilen.

Ja du må gerne have dyr i bilen. Vær dog opmærksom på bilens stand ved tilbagelevering. Du indestår selv for bilens restværdi, og den forringes, hvis interiøret eksempelvis er blevet skadet. 

Nej, bilen skal forblive i samme stand som ved leveringen. Alternativt skal den bringes tilbage til samme stand inden aflevering.

Ja du må gerne køre til udlandet i bilen. Husk blot at medbringe 1. del af registreringsattesten, som du får tilsendt ved indregistrering af bilen.

Kontakt os

Spørgsmål? 

Interesseret i en af vores biler? 

Tøv ikke med at kontakte os…

Flexto flexleasing - drømmebiler med tryghed

Hop ind!

Flextos nyhedsbrev indeholder fede biler, gode tilbud og masser af tips og leasingtricks. 

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. 

Skriv dig op nu.