faq om hybridbiler

FAQ om hybridbiler

Her i vores FAQ om hybridbiler kan du få svar på de hyppigst stillede spørgsmål. 

FAQ om hybrid-biler

Hybridbilerne bliver ladet op ved, at forbrændingsmotoren genererer energi til opladning af batteriet. De fleste modeller kan også opsamle energi til opladning af batteriet under udkobling, opbremsning mm.  

Plug-in-hybridbilerne kan desuden lades op eksternt via ladestationer ude i byen eller installeret i hjemmet. Det giver mulighed for mere el-drift. Se mere hos Clever eller E.ON.  

Vil du ikke betale for en ladestander og evt. abonnement, kan du også lade fra dit almindelige 230v-stik med et såkaldt mormorkabel. Ladetiderne er dog betydeligt højere ved denne løsning. 

En hybridbil har både en elmotor og en forbrændingsmotor. Nogle modeller kan køre på ren el, mens andre modeller ”kun” får assistance fra elmotoren under acceleration og anden spidsbelastning. Ved at kombinere el- og forbrændingsmotorerne opnår hybridbilerne et lavere brændstofforbrug og deraf lavere udledning af CO2 og partikler.

En almindelig hybridbil (HEV/MHEV) kan typisk kun køre et par kilometer på ren el-drift – nogle modeller slet ingen ting. Formålet er ikke at opnå ren el-drift men at lade elmotoren supplere forbrændingsmotoren for at reducere brændstofforbruget. 

Plugin-hybriderne (PHEV) derimod har et større batteri, og kan derfor typisk køre ca. 50 km. på et fuldt opladet batteri, hvorefter forbrændingsmotoren vil tage over.

Hybridbilen henvender sig til både privatpersoner og virksomheder, som vægter den grønne profil og gerne vil bidrage til et lavere CO2-tryk og en mindsket udledning af partikler. 

Derudover appellerer denne biltype typisk til bilister, der sætter pris på den glidende og (næsten) lydløse køreoplevelse, som hybriderne kan give, men som samtidigt ikke kan leve med de begrænsninger, elbilen fortsat lider under.

Hvad er den bedste hybridbil og hvilken hybridbil skal jeg vælge? Bilvalg er altid enormt individuelt. Nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, er: 

  • Kørselsbehov og kørselsmønster (har ekstremt meget at sige ved hybrider). Altså hvilken type hybridbil matcher bedst mit kørselsbehov og -mønster. 
  • Ønsker til komfort, design, udstyr mm. 
  • Prisklasse
  • Ny eller brugt? 
  • Køb eller leasing? 

 

Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter os for at høre nærmere.

Det korte svar er nej. 

Mange tror, at batteriet hurtigt bliver markant ringere og derfor skal udskiftes. Det er ikke længere korrekt. Med nyere batteriteknologier bør batteriet kunne holde i det meste af bilens levetid uden at kapaciteten bliver væsentligt forringet. Typisk stiller producenten en garanti på eks. max. 20% reduktion af batterikapaciteten over en periode på 8 år.  

Udnytter du hybridbilens mulighed for at opsamle energi ved udkobling, opnår du samtidig en vis opbremsning, og slider dermed mindre på bremserne. Hybrid- og elbiler har derfor typisk længere levetid på bremserne, men det kræver som sagt, at du kører den efter hensigten. Det vil sige, at du læser trafikken og slipper speederen i god tid, så du både opsamler energi og mindsker dit behov for at bremse. 

Plug-in-hybrid (PHEV)

Det er primært forbrændingsmotoren, der kan gå i stykker. Elmotoren er en langt mere simpel konstruktion og dermed mindre udsat for slitage og fejl. Kører du hybridbilen optimalt – det vil sige med mest muligt el-drift – belaster du forbrændingsmotoren minimalt og minimerer dermed din risiko for uventede værkstedsregninger.

Hybrid og mild hybrid (HEV/MHEV)

Disse typer hybridbiler kører (næsten) hele tiden med forbrændingsmotoren tændt, og slitagen på motoren er derfor omtrent den samme som på en benzin- eller dieselbil. 

Og kan en hybridbil trække campingvogn?

Det afhænger helt af modellen.

Mange modeller fås ikke med anhængertræk, da producenterne endnu ikke har prioriteret at få indhentet de nødvendige typegodkendelser.  

Der findes ikke et generelt svar på, hvor mange kg. en hybridbil må trække. 

Generelt er udbuddet af hybridbiler med mulighed for anhængertræk begrænset, ligesom den tilladte lastevægt kan være mindre end på tilsvarende benzin- og dieselmodeller. Det skyldes primært, at hybridteknologien fortsat er relativt ny, og at producenterne derfor ikke har prioriteret at få de nødvendige typegodkendelser, anhængertrækket kræver. 

Har du spørgsmål til valg af din næste hybridbil?

Vores leasingrådgivere sidder klar til at hjælpe dig. 

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Kim<br> Sørensen

Kim
Sørensen

Leasingrådgiver

Michael Johansen

Michael Johansen

Salgsdirektør

Seneste nyt fra bloggen