faq om grønne benzin- og dieselbiler

FAQ om grønne benzin- og Dieselbiler

Her i vores FAQ om grønne benzin- og dieselbiler kan du få svar på de hyppigst stillede spørgsmål. 

FAQ om Grønne benzin- og dieselbiler

Det er naturligvis meget forskelligt. Mindre og nyere dieselbiler kører uden problemer på den gode side af 30 km/l. Overvejer du flexleasing, kigger du nok efter en større bil med godt med motor og udstyr. Selv her er det muligt at finde en ret brændstofbesparende model. Tag f.eks. en Audi A6 med 218 dieselheste, der let klarer 20 km/l.

Benzinbilerne kører generelt noget kortere på literen. Mange nyere benzinbiler er dog udstyret med en turbo, der giver ekstra hestekræfter uden at det koster så meget på brændstofforbruget. 

På benzinbiler til flexleasing kan du fint finde modeller med fornuftig størrelse og ok med hestekræfter, og som samtidigt går +15 km/l.

Det afhænger naturligvis af modellen, men nyere dieselbiler har i nogle tests faktisk vist sig at udlede betydeligt færre skadelige partikler end en tilsvarende benzinbil. Testen viste desuden, at partikeludledningen fra bilens udstødning var 35% lavere end omgivelsesluften. Testen blev foretaget på en Peugeot 306 BlueHDi.   

Hvor meget CO2 udleder en dieselbil? Ifølge en test udarbejdet af Klimarået i 2018 udleder en god dieselbil ca. 165 gram CO2 pr. km.  

Hvor meget C02 udleder en benzinbil pr. km? I samme test udleder en benzinbil 210 gram pr. km. 

En elbil ligger i øvrigt på 90 gram pr. km.

Både diesel- og benzinmotorer yder bedst, kører bedst og bliver mindst slidt, når de er driftsvarme. På dieselbiler er risikoen for tilsodning af dyser og ventiler og tilstopning af partikelfilteret ligeledes mindre, hvis dit kørselsmønster passer med, at bilen når at blive gennemvarm på alle (eller de fleste) ture. Dieselmotorer er generelt lidt længere tid om at blive driftsvarme, og derfor egner de sig bedst til pendlerkørsel.

skal man købe en diesel- eller benzinbil?

Kører du ca. 30 km eller mere hver eller næsten hver gang, bør du ikke få problemer med en dieselmotor.   

Vil du gerne have en dieselbil, men er du tvivl om, hvorvidt dit kørselsmønster egner sig til det, kan du tilføje et additiv til dieseltanken, der hjælper med at holde motoren ren.

Har du spørgsmål til valg af din næste grønne benzin- eller dieselbil?

Vores leasingrådgivere sidder klar til at hjælpe dig. 

Casper Lundmose

Casper Lundmose

Leasingrådgiver

Kim<br> Sørensen

Kim
Sørensen

Leasingrådgiver

Michael Johansen

Michael Johansen

Salgsdirektør

Seneste nyt på bloggen