FAQ om elbiler.

Læs vores FAQ om elbiler.

Her i vores FAQ om elbiler kan du få svar på de hyppigst stillede spørgsmål om elbiler.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

faq-om-elbiler-scaled

Få svar på nogle af de hyppigst stillede spørgsmål, vi får om elbiler.

Hvad koster det at lade en elbil op hjemme?

Lader du bare via din almindelige el-aftale, følger opladningsprisen naturligvis din almindelige elpris. Kender du ikke lige den, kan du som en grov tommelfingerregel regne med 2 kr. pr. kWh. Har din elbil et 50 kWh-batteri, vil en fuld opladning altså koste 100 kr.

Du kan også have en abonnementsløsning gennem Clever, E.ON eller andre. Her vil din pris naturligvis afhænge af din abonnementsaftale samt af, om abonnementet er med fast pris eller forbrugsafhængigt. Se mere hos Clever eller E.ON.

Hvad koster det at lade en elbil op ude i byen?

Når du lader via en af en opstillet ladestander til elbil, afhænger din pris helt af din abonnementsaftale og -type. Nogle vælger en fastpris-aftale, hvor du betaler en fast abonnementspris pr. måned uafhængigt af dit forbrug. Andre vælger en forbrugsbaseret løsning. Hvad der bedst kan betale sig, afhænger helt af dit forbrug og kørselsmønster.

Tjek priserne hos eksempelvis Clever og E.ON.

Hvad koster det at køre i elbil?

Der er mange forhold at tage højde for, hvis du vil kende dine totale omkostninger ved at køre elbil:

Indkøbspris/leasingpris, afskrivning, forbrug, service og vedligeholdelse, elpris/abonnement, forsikring og meget mere. Kontakt os gerne for hjælp til at opstille et budget. FDM har regnet på en fabriksny Hyundai Kona Electric og er kommet frem til en kilometerpris på 3,02 kr. ved 20.000 km/år i 5 år (ved køb på fuld afgift).

Men det afhænger naturligvis fuldstændigt af bilen og forholdene. Kontakt os gerne for at blive klogere på omkostninger på netop din drømme-elbil.

Hvor langt kører en elbil på en opladning?

Hvor langt kan man køre i en elbil på en opladning? En elbils rækkevidde afhænger fuldstændigt af bil, batteristørrelse, kørestil, kørselsmønster, temperatur mm. Men ifølge de officielle opgørelser kører elbilerne fra ca. 200 km. og helt op til over 600 km. på en opladning.

Typisk vil du ikke helt kunne opnå den samme rækkevidde i praksis, så træk gerne 10-20% fra for et mere realistisk billede.

Hvad er den bedste elbil?

Som med alt andet afhænger det naturligvis af individuelle behov og økonomi.

Pt. er Porsches Taycan noget af det ypperste, der er set inden for serieproducerede elbiler.

Komforten er i top. Pladsen i kabinen er god. Og præstationerne er bestemt Porsche-emblemet værdige. Den hurtigste variant Taycan Turbo S yder op til 560 kW svarende til 761 hk, hvilket sender den fra 0-100 km/t på svimlende 2,8 sek, mens rækkevidden er op mod 500 km (dog ikke ved topfart 😉).

Dét er en hurtig elbil.

Er elbiler mere miljøvenlige end benzinbiler og dieselbiler?

Det er et meget omdiskuteret emne, som der ikke findes et enkelt svar på. Elbilens lokale udledning af CO2 og partikler er jo lig 0. Så den faktiske udledning afhænger af, hvordan strømmen er produceret. Derudover skal der bl.a. tages højde for den miljøbelastning, der er forbundet med udvinding af råstoffer til brug i batteriet, selve batteri-produktionen og ikke mindst bortskaffelse af det udtjente batteri ved skrotning.

Denne opgørelse giver dog en indikation af svaret:
Bilers klimabelastning
Kilde: FDM

Hvad koster service på elbil?

Som på alle andre biler afhænger det naturligvis helt af modellen. Generelt set kan du dog forvente lavere løbende vedligeholdelsesudgifter på en elbil sammenlignet med en fossilbil. Det skyldes primært, at hele motor og drivlinjen i en elbil er en betydeligt simplere konstruktion med færre bevægelige dele og dermed færre komponenter, som bliver slidt og kan gå i stykker.

Kører du elbilen efter hensigten med motorbremsning til regenerering og dermed begrænset brug af bremserne, kan du desuden forvente mindre slid på bremserne og dermed køre længere mellem bremseskift. Dækkene bliver naturligvis slidt på samme måde som i en fossilbil – muligvis endda lidt mere grundet den højere vægt.

Hvor længe holder et batteri til elbil?

Mange er tilbageholdende med at vælge en elbil af frygt for elbilens batterilevetid. På en ny elbil er batteriet typisk designet til at kunne holde hele bilens levetid, så det bør ikke længere afholde dig. Mange producenter stiller garanti om eks. max. 20% reduktion af batterikapaciteten over de første 8 år. Batteriets levetid bør derfor i udgangspunktet heller ikke afholde dig fra at vælge en brugt elbil.

Nogle modeller er desuden udstyret med en delvis udskiftelig batteripakke, som giver mulighed for blot at udskifte de nedslidte battericeller og altså ikke hele batteriet.

Måske er du også interesseret i at læse om:

Leasing af elbil

Fordele og ulemper ved elbiler

Leasing af hybridbiler

Spørgsmål? Kontakt vores salgsafdeling.

Flexto Jylland

32118_0110-Highres
32118_0106-Highres

Flexto København

Michael