elbil afgifter

Elbiler og de nye afgifter

Som du nok ved, er der indført nye regler for beregning af registreringsafgift på biler i Danmark. Selvom de nye regler nu har ca. et år på bagen får vi – forståeligt nok – fortsat mange spørgsmål vedrørende netop dette.

Samtidigt er elbilerne for alvor ved at gøre deres indtog i de danske virksomheders bilflåder og i de danske hjem.
Så hvordan forholder det sig med elbilerne og de nye afgifter? 
Og skal du købe eller lease din elbil

Elbil - køb eller leasing?

Overvejer du at hoppe med på elbils-vognen? Så er det værd at bemærke, at elbiler med de nye afgiftsregler stadig er relevante at (flex)lease. 

Dog skal du – som på benzin- og dieselbiler – op i en vis prisklasse, før der er noget at hente rent økonomisk. Elbiler til en værdi på fuld afgift på op til 4-500.000 kr. reelt fritaget for registreringsafgift. 

Men kigger du på en luksus-elbil (Audi E-tronMercedes EQCPorsche Taycan m.fl.) er du sandsynligvis godt over denne grænse, og her vil det sandsynligvis bedst kunne betale sig for dig at flexlease din elbil fra et rent økonomisk perspektiv.  

Udover den økonomiske gevinst er andre forhold som øget fleksibilitet og lavere kapitalbinding ved flexleasing også relevante at have in mente.

Flexleasing er altså en meget relevant finansieringsform på elbilerne, ligesom det fortsat er den rigtige løsning på både konventionelle biler og hybridbiler, så længe vi taler premium-modeller med godt med motor og rigeligt udstyr.

Tommelfingerreglen ved flexleasing gælder fortsat – uanset drivmidlet: 

Jo dyrere bil des større gevinst ved flexleasing.

Nye afgifter - hvad skal du ellers vide?

Den korte version er, at afgiftsændringerne på langt de fleste modeller har ingen eller meget lille betydning for dig, der flexleaser din bil. 

Det hænger sammen med, at registreringsafgiften ved flexleasing kun betales á små månedlige rater, hvor du ved køb vil skulle betale den fulde registreringsafgift på én gang.

På biler med en meget høj CO2-udledning kan du dog risikere en større afgiftsstigning, da netop CO2-udledningen med de nye regler vejer tungt i afgiftsberegningen. Har du i øvrigt bilen som firmabil, er der endnu en grund til at skele til CO2-udledningen, da den også vægtes højt i beregningen af dit beskatningsgrundlag.

Hvis du ikke allerede har set det, har vi lavet denne gennemgang af de nye afgiftsregler, og hvad de betyder for dig som flexleasingtager.  

Er du i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os.

Del dette blogindlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Læs også...

leasing

Leasing kræver kompetencer

Det seneste års tid har budt på flere møgsager i leasingbranchen. Sager med (også store) leasingselskaber, der tilsyneladende engagerer sig i lyssky aktiviteter, har rod

Læs mere »

Hop ind!

Flextos nyhedsbrev indeholder fede biler, gode tilbud og masser af tips og leasingtricks. 

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. 

Skriv dig op nu.