Vælg leasingsleskab

5 lette fifs til at vælge det rette leasingselskab

Der er flere faldgruber, når du skal vælge leasingselskab. Vi giver dig 5 lette fifs til at vælge leasingselskab. Så undgår du kedelige overraskelser.

Det kan være svært at finde rundt i leasingjunglen. Ikke mindst at finde det rette leasingselskab, så du undgår kedelige overraskelser og uforudsete ekstraregninger.

Vi giver dig her 5 lette fifs til at finde det rette leasingselskab:

  1. Hvordan undgår jeg en ekstraregning på restværdien, når leasingkontrakten udløber?
  2. Hvordan sikrer jeg mig, at bilen lever op til det aftalte?
  3. Hvordan ved jeg, at prisen holder?
  4. Hvordan undgår jeg et ekstra omkostningslag?
  5. Hvordan undgår jeg at vælge et selskab, der måske snart lukker?

1. Hvordan undgår jeg en ekstraregning på restværdien, når leasingkontrakten udløber?

Restværdien er den helt store joker ved flexleasing. På langt de fleste flexleasingkontrakter indestår leasingtageren selv for bilens restværdi. Hvis restværdien er beregnet til 100.000 kr., men bilen kun kan indbringe 80.000 kr., når aftalen slutter, så kommer leasingtageren til at betale differencen på de 20.000 kroner.  

Mange selskaber tager desværre lidt for let på opgaven med at fastsætte en realistisk restværdi.

Vær derfor kritisk og spørg ind til den fastsatte restværdi. Og vælg så et leasingselskab, som du stoler på vil (og kan) sætte en realistisk restværdi på bilen.  

Her gælder den gamle parole: Ser det for godt ud til at være sandt, er det det nok også. 

2. Hvordan sikrer jeg mig, at bilens stand lever op til det aftalte?

Flexleasing giver mest mening på biler, der er +3 år, da man herved opnår den laveste sats af registreringsafgiften. Det indebærer, at fabriksgarantien oftest er udløbet. Derudover bliver de fleste biler til flexleasing hjemtaget på bestilling. Så du har ikke mulighed for at (få nogen til at) besigtige bilen, inden du skriver under.

Det er derfor afgørende for din sikkerhed som leasingtager, at du vælger et selskab, der har en fornuftig procedure for at få gennemgået bilen, inden den bliver importeret. I Flexto har vi eksempelvis en tysk samarbejdspartner, der gennemgår bilerne i Tyskland. Desuden handler vi kun med udenlandske forhandlere, der har en høj rating og en høj grad af troværdighed.

3. Hvordan ved jeg, at prisen holder?

Vi ser mange tilbud med høj underholdningsværdi fra andre selskaber med en rigtig billig ydelse, men hvor de forbeholder sig retten til at fakturere for hjemtagelse, toldsyn, nummerplader, klargøring osv. Og det kan blive en bekostelig affære.

Kan du ikke finde rundt i de mange ydelser, anbefaler vi, at du vælger et selskab, hvor alt dette er inkluderet i leasingprisen, således at du reelt kun har en førstegangsydelse, en månedlig ydelse og en restværdi at forholde dig til.    

4. Hvordan undgår jeg et ekstra omkostningslag?

Mange leasingselskaber er i realiteten kun salgskontorer, der sender selve leasingaftalen videre til en bank, der har en storkunde-aftale hos SKAT, og som har likviditeten. Derved sender de aben (evt. difference på restværdien) videre, ligesom der er 2 avancer, der skal betales. Og bliver der en tvist, lander du ofte mellem to stole, da sælger har sendt dig videre til en bank, som reelt ikke kender dig.  

Vælg altså et leasingselskab, der SELV har kontrakten og dermed selv står på mål for indholdet i aftalen.

5. Hvordan undgår jeg at vælge et selskab, der måske snart lukker?

Løbende er der leasingselskaber, som må dreje nøglen om, og det efterlader ofte kunden med en bil, der bliver hentet af Falck, fordi kurator betragter den som en del af boet. Der kan gå lang tid med at gøre et bo op efter en konkurs. I den tid har du ikke råderet over bilen.

Inden du vælger leasingselskab, så brug derfor 10 minutter på at undersøge selskabets regnskab og kapitalforhold. Slå selskabet op i CVR, hvor du let kan finde dets regnskabstal og andre relevante oplysninger

Det er vigtigt, at de har en vis egenkapital. Og det er vigtigt, at de tjener penge, så de er robuste. Det giver sikkerhed for din investering, at de har noget at stå imod med. Til slut er det en klar fordel, at de har været i markedet i nogle år og har bevist, at de kan drive en leasingvirksomhed. 

Vil du vide mere om, hvordan flexleasing fungerer hos os? Så gå til siden flexleasing.

Du kan også skrive dig op til at modtage vores komplette leasingguide.  

Kontakt os

Spørgsmål? 

Interesseret i en af vores biler? 

Tøv ikke med at kontakte os…

Flexto flexleasing - drømmebiler med tryghed

Del dette blogindlæg

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Læs også...

Hop ind!

Flextos nyhedsbrev indeholder fede biler, gode tilbud og masser af tips og leasingtricks. 

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. 

Skriv dig op nu.